kut corona - blog 6 - 18/12/2021

KUT CORONA

Nee geen gezellig cadeautjes blog, geen grappige lijstjes en anekdotes. Even weinig positief van mijn kant. Ik ben even, heel even, door mijn positieve energie heen. De aanleiding? Een persbericht: Een harde lockdown

Er zijn natuurlijk heel veel redenen te bedenken waarom ik me daar niet druk over zou moeten maken. Want nee, ik heb geen fysieke winkel, nee ik heb geen inkomstenverlies, ja wij zijn allemaal gezond en nee we hebben door corona geen familieleden verloren of begrafenissen moeten missen. Ik snap het, ik snap dat dat is waar men naar kijkt. Ik snap dat ik dus niet zielig ben  en ik dus eigenlijk mijn mond moet houden. Maar zo werkt het niet (altijd). Relativeren is een mooi gegeven. Echt, ik doe het regelmatig. Want ja, het kan altijd erger. Maar soms neemt de emotie de overhand. Zoals nu.

Waarom ik me dan wel zo druk maak over deze aankomende lockdown? Omdat ik me de laatste twee nog zo scherp voor de geest kan halen. Omdat ik nog de effecten voel, nog altijd voel wat deze periodes met mijn mentale gesteldheid hebben gedaan. De laatste lockdown, in combinatie met een veel te hoge werkdruk (van mijn parttime baan, dus niet Bi Happy) en een kind thuis met ADHD, die dan ook nog les moest krijgen van mij, hebben ervoor gezorgd dat ik in een burn out terecht kwam. Dat de paniekaanvallen, waar ik al jaren medicijnen voor gebruik, in alle heftigheid en dwars door de medicijnen terugkwamen. Ik kon niet meer, wilde alleen nog maar huilen en begon fysieke klachten te krijgen.

Ik ben daar uit gekomen, deels door eigen wilskracht en deels door hulp van lieve collega’s, vrienden en familie. De afgelopen weken voelde ik me eindelijk weer mezelf. Geen paniekaanvallen meer en zin om dingen aan te pakken. Het bericht dat we nu weer in lockdown gaan, brengt alle emoties, de angst en frustraties van de vorige twee lockdowns weer terug.

Dus nee, als ik moet huilen om deze lockdown is dat niet omdat ik mijn gellakkies van de liefste Lonneke moet missen, of omdat ik alle geplande (en geboekte) uitjes in de soep zie lopen, omdat ik niet meer even bij een winkel langs kan gaan en met Kerst weer in een joggingbroek op de bank zit. Ik huil omdat ik echt, echt niet meer terug wil naar de ik van een paar maanden geleden. Maar dat maakt al die andere redenen niet minder kut. Want serieus, eigenlijk is het gewoon allemaal kut!

Lieve winkeliers, kappers, nagelstylistes, schoonheidsspecialisten en alle andere ondernemers die nu alweer keihard geraakt worden door de maatregelen, ik denk aan jullie. Maar ik denk net zo hard aan alle mensen die, net als ik, het onderste uit hun lijf moeten trekken om deze derde lockdown door te komen. En dan met name de vaders en moeders, die thuis moeten werken, terwijl ze niets anders horen als geschreeuw van hun etters, iedere paar minuten uit hun concentratie gehaald worden, omdat ze elkaar de hersens inslaan. Ze tussen het werken door, ook nog de rekensommen uit kunnen leggen. En het gevoel hebben dat ze er helemaal alleen voor staan. Ik denk aan jullie allemaal. Even geen reclame linkjes in deze blog. Gewoon even een moment om stil te staan bij iedereen die dit raakt. Ik wens iedereen heel veel sterkte en positiviteit toe.

Liefs,

 

Bianca

© 2020 - 2022 BiHappyCreations | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel